Érmek a salgótarjáni XCO kupafutamról

Április utolsó hétvégéjén utánpótlás csapatunk tagjai egyszerre kettő versenyen is képviselték egyesületünket. Az immár hagyományosnak mondható György napi Kishegy Kupa mellett a társaság népesebb fel a salgótarjáni XCO Magyar Kupán vett részt.


Balatonlellére Hegedűs Csabi utazott le szüleivel és a gyerekversenyen kategóriája 2. helyezését érte el. A pétfürdői ranglista futamot követően Csabinak ez volt a második mountain bike versenye, ahol keményen meg kellett küzdenie a korábbi napok esőzései miatt felázott szőlőhegy sáros útjaival. Kiváló eredménye reméljük tovább motiválja a felkészülésben és a következő versenyeken.

Junior csapatunk több tagja ez időben az XCO Magyar Kupa első (az utánpótlás sorozatban a második állomás) futamán Salgótarjánban vett részt. A szombati pályabejáráson már látszott, hogy nem lesz könnyű dolga fiataljainknak, mert az időjárás rendesen átalakította a környék ösvényeit. A felázott erdei talajon hamar elnehezültek a sártól a bicajok és a csúszós lejtőkön nem volt egyszerű megtalálni a helyes nyomvonalat  és íveket. Az este így a csapat kísérőinek a bicajok letakarításával és szervizével telt, míg versenyzőink a sárból kivakarás és a vacsora után ágyba lettek parancsolva, mivel az utánpótlás futamok már másnap reggel 9:15-kor elkezdődtek.Első szereplőnk Dolezsai Matyi volt, aki az U11-es fiúk között kezdte meg az idei kupasorozatot. Matyi az almádi focicsapat kapujából kacsintgat a mountain bike sport felé, így ha állóképességben, gyorsaságban egyelőre nem is, de kerékpár kezelési tudásban méltó utóda Balázs bátyjának. Ennek köszönhetően be is futott a sártól technikássá vált pályán kategóriája 7.helyére.


A következő futam az U13-as fiúk és lányok versenye volt. Itt képviseltük a legnagyobb létszámmal és a legjobb eredményekkel egyesületünket. Juniorjaink nagy lendülettel (és élvezettel :-) ) vetették bele magukat a dagonyába, melyből Egressy Domonkos került ki közülük a fiúk legjobb eredményével. Doma kategóriája 6. helyezettjeként szépen kapaszkodik előre a mezőnyben és győzi le tapasztaltabb ellenfeleit. Őt Szabó Csaba Dávid, majd Pálinkás Tamás követte nagy küzdelemben egymással és a sárral, kategóriájuk 11. és 12. helyén.

A lányoknak sikerült a dobogó kétharmadát elfoglalni, közrefogva Csenge soproni barátnőjét. A dobogó legfelső fokára Bokros Csenge, a harmadik helyre pedig Kiss Kata léphetett fel.


Az U17-es fiúk között Zoboki Péter állt rajthoz és bár jól hajtott a junior válogatott kerettagokat is felsorakoztató versenytársai ellen, egy hatalmas bukfencet követően visszaesett a 7. helyre, melyen a célig már nem tudott javítani.Egy hosszú hétvégés pihenő után a következő megmérettetésünk a várgesztesi Endura XCO Magyar Kupafutam ill. a junior európa kupa nyitóversenye, az osztrák junior sorozat következő állomása Graz-ban.