Juniorok Langenloisban

A hétvégén Langenloisban (Ausztria) rendezett Kamptal Klassik Trophy sok magyar cross-country versenyző számára jelentette az év első versenyét. Az egyesület junior versenyzőinek szemszögéből készült egy rövid beszámoló, ugyanis három utánpótlás korú, Bokros Csenge, Pálinkás Tamás és Zoboki Péter vett részt a C1-es versenyen.


A szép időn és a kihívás nagyságán felbuzdulva egyből osztrák szomszédunknál Langenlois-ban kezdtek a juniorok. A hétvégi verseny tulajdonképpen a szombati napon az utánpótlás kategóriák futamairól szólt, míg vasárnap az elit kategóriákban sok nemzetközi nagy név mellett válogatottunk, közöttük Blazsó Marci csapattársunk is rajthoz állt. Mi a szombati napon Pálinkás Tomi és Bokros Csenge révén az U13 fiú és lány kategóriákban voltunk érdekeltek, míg U17-ben Zoboki Peti képviselte a VKE Junior Team-et.

A pálya nagy része a környék szőlőhegyei és erdei között haladt és néhol elég meredek falat kellett megmásznia a szinte nyárias időben fiataljainknak. A mezőnyben pedig ott volt az első versenyre kiéhezve szinte minden korosztályos "nagymenő" a környező országokból. Itt voltak a csehek, lengyelek, szlovákok, szlovének, németek, a helyi osztrák menők, szóval nem volt könnyű dolga gyerkőceinknek.
A délelőtti alapos pályabejárást követően az első rajtja Petinek volt. A tempó kívülről nézve is rettentő volt, amit az U17 eleje diktált, mindenesetre Peti keményen tartotta magát a harmadik bolyban, jól haladt a többiekkel és végül nagy küzdelemben körhátrány nélkül a 36. helyen ért célba.
Az U13-as fiúk és lányok a beszólítást követően együtt ugrottak neki a rajtot azonnal követő meredek emelkedőnek. Pálinkás Tomi élete első monti versenyén egyből ízelítőt kapott a sportág szépségeiből, amint full gázon próbált a többieken maradni. A kezdeti megindulás után gyorsan beállt egy fenntarthatóbb tempóra és kihasználva jó technikai tudását a lefeléken előzgette ellenfeleit, míg az emelkedőkön okosan próbálta tartani magát. A kemény nemzetközi mezőnyben végül több külföldi gyerkőcöt is maga mögé utasítva végzett kategóriája 20. helyén.


Bokros Csenge első U13-as évében kissé félve állt a rajthoz, főként, hogy a tavalyi Youngsters Cup-os versenyéről több kislány is ismerős volt, aki előtte végzett. A rajtot azonban sikerült jól elkapnia és az első körben a mezőny első negyedében szépen tartotta magát és fel is küzdötte magát a 6.helyre. Egy láncleesést követően egy kicsit visszacsúszott, de így is a kiváló 8. helyen ért célba.
A rendezvény jó ráhangolódó verseny volt a közelgő magyar kupafutamokra, a gyerekek eredményei pedig biztatóak, s remélhetőleg a kevésbé durva hazai mezőnyben további szép helyezést érnek majd el.