Területi Mountain Bike Diákolimpia a legjobbaknak!

Április 6-án mountain bike versenyt rendez a Veszprémi Kerékpáros Egyesület a veszprémi általános iskolások részére. A gulya-dombi megmérettetésen a három hetes szűrőprogramban kiválasztott gyerekek mérhetik össze tudásukat.

A területi diákolimpia a Veszprémi Kerékpáros Egyesület számára egy lépcsőfok az utánpótlás nevelési program struktúrált rendszerében - kezdte a program bemutatását Bokros Manassé, a projekt egyik vezetője.

Majd így folytatta: Országos szinten jelenleg öt helyen koordinálják a kerékpáros egyesületek a regionális utánpótlás nevelést, ami egy iskolai szűrőprogrammal kezdődött. Mi március eleje óta végezzük a város iskoláiban a szűrést a 3-6. osztályosok között. Az osztály legjobb kettő lány és kettő fiú tagja alkot egy csapatot, akik április 6-án a Gulya-dombon mérik össze tudásukat.
A teljesen ingyenes versenyre előreláthatólag mintegy 100-300 gyermekre számítunk. A kettő részből álló verseny délelőtt egy ügyességi pálya teljesítésével kezdődik, ahol a gyűjtött hibapontok alapján kerülnek indításra a körversenyen.

A verseny után heti rendszerességű edzéseket indítunk a gyerekek számára, aminek kettős célja van: a mountain bike, mint sporttevékenység népszerűsítése és a kerékpárkezelési tudás javítása, valamint az egyesületen keresztüli országos versenyrendszerbe csatlakoztatás. Ezekből a gyerekekből 10-15 év múlva akár olimpikonok is válhatnak.