Kata nem dobálta el a vértjét!

Harmadik Henrik német-római császár hadai 1051-ben szárazföldön és folyón is támadásba lendültek Magyarország ellen. I. András, a magyar király a hódítók előtt az egész vidéket kiürítette és mindent fölégetett.
A dunai hajókhoz sürgős élelemutánpótlásért küldött futár üzenetét is módosították, mondván a sereg visszavonul, a hajók is induljanak vissza Németországba, így a német császárnak muszáj volt békéért könyörögni, mivel a teljes sereg élelem nélkül maradt. A magyar király megkegyelmezett, kenyeret, juhot és bort adott az ellenségnek. Azok örömükben menekülés közben eldobálták a vértjeiket, amik szinte teljesen beborították a hegyoldalakat.

Ezeken a hegyoldalakon kellett a hétvégén bizonyítani a fiataloknak, akik Várgesztesen a II. Endura Vértes XCO magyar kupafutamon vettek részt. Az idén ez a harmadik (Utánpótlás korúaknak harmadik, amúgy második) magyar kupafutam volt.
A reggeli eső elég gyorsan száradt, így épp csak összesarazta a bringáját az U13-as mezőnyben induló Kiss Kata, Egressy Domonkos, Szabó Csaba Dávid és Pálinkás Tamás.


Kata az első körről negyedikként érkezett, majd a második és harmadik körben már stabilan tartotta a dobogó harmadik fokát. Elmondása szerint a pálya nem volt nehéz, sőt viszonylag unalmas. Ebben közrejátszik az is, hogy Salgótarjánban saras pályán versenyeztek, Nagykovácsiban sem volt alacsonyan a léc és nem mellesleg Manó sem sétabiciklizésre viszi őket az edzéseken...

A fiúknál hárman indultak a csapatból, de írhatnám úgy is, hogy a mezőny 1/5-ét vagy 20%-át a veszprémi srácok adták. De a számmisztikában elmerengve fokozhatnám azzal is, hogy a mezőnyben a mienk volt a második legnépesebb csapat, hiszen csak a Crosskovácsi SKE állított több, szám szerint 4 főt a rajthoz.

A legjobb eredményt Doma szerezte, aki ötödik helyen zárta a napot és ha folytatódik a fejlődés, hamar meglesz a dobogó is. Őt Dávid a 10., Tomika pedig a 14. helyen követte. Tomika nem tűnt túl vidámnak, elcsigázott arccal hajtotta a pedált.


Az U17-es korosztályban Pedró nyomott egy középmezőnyt (7. hely), akinek a futama előtt fél órával még bőven tartott a barkácsszakkör. Törént ugyanis, hogy Pedró hátsó féke feladta a szolgálatot és amikor odapillantottam, éppen hárman húzták-vonták-tolták-csavarták a féktestet, hogy esetleg újra életre bírják hívni. Nem sikerült. Így átpattant Balázs bringájára és azzal teljesítette a versenyt.

Takács Balázs rohamos öregedése és az új cross country időrend szerint az U19-es kategóriát 15 órakor indították útjára. Balázs nemrég még bokaszalag szakadással feküdt otthon, sőt most is a lábán volt a "járógép".  Egyenletes köridőket hajtott, szépen végigcsévélte magát a 4 körön és a tizedik helyen ért célba.

A következő kupafutam már hazai pálya lesz, ugyanis a Bikemag Eplény Kupa mindössze három hét múlva rajtol.

Junior edzés

Csatlakozz a junior edzésekhez!


Veszprém
mtbsuli@gmail.com
+ 36 209 253 270

Balatonalmádi
almadibringasuli@gmail.com
+36 70 433 8113
Partnereink:
Beurer


Balatoni Bob


Sobri Jóska élménypark


Haribo