Tapasztalatszerzés Grázban

Szombaton igazi versenydömping volt, mert az osztrák junior sorozat graz-i futama és a vértes XCO is ekkorra eset. Rövid vacilálás után Csenge és apukája, Manó a labancok versenyét választotta...

Tették ezt egyrészt azért, mert már az év elején betervezték, másrészt a vértesi versenyre a junior különítmény többi tagja is képviselte az egyesületet. Noha Csenge hazai viszonylatban jónak számít, azért azt már előre tisztáztuk, hogy a nemzetközi mezőnyben van még hova fejlődnie. Ennek jegyében utaztunk ki egy "tanuló" versenyre, ami a vártnál is nehezebbre sikerült.Mivel az xco futamot megelőzte egy 7 szekcióból álló ügyességi pálya, Cseni eléggé majrézott, tudván, hogy ez a "sógoréknál" milyen brutális szokott lenni. Hát az is lett és bár egy szavam nem lehet Csengére, mindent megtett, ami tőle telt ( 7 pontot gyűjtött a 21-ből), de ez az XCO rajtjánál 1 perc 30 mp késleltetett rajtot jelentett számára az elsőhöz képest.

Nem tette az sem könnyebbé a felzárkózást, hogy a sáros pálya túl technikás volt Cseninek, úgyhogy nagy küzdelemben verekedte előre magát és a 8. helyre tudott befutni.

"Úgy érzem jó tapasztalatszerzős hétvége volt a felkészülés szempontjából és elégedettek lehetünk mindketten az eredménnyel. Reméljük az eplényi kupafutamon kamatoztatni is tudjuk az ott tanultakat." - összegezte a büszke apuka.

Junior edzés

Csatlakozz a junior edzésekhez!


Veszprém
mtbsuli@gmail.com
+ 36 209 253 270

Balatonalmádi
almadibringasuli@gmail.com
+36 70 433 8113
Partnereink:
Beurer


Balatoni Bob


Sobri Jóska élménypark


Haribo