A piknik és a nemzetközi futam

Kihasználva a nyári szünetet és a jó időt az elmúlt hétvégén két versenyen is rajthoz álltak juniorjaink. A közelebbi, családiasabb hangulatú rendezvény a vértesboglári MTB Piknik volt, melyen Ulbert Zsófia vett részt.


A rendezők hozták a szokásos magas színvonalat, mind a résztvevők "megvendégelése", mind a verseny lebonyolítása tekintetében. Zsófi élményei az alábbiakban olvashatóak a versenyről:
Apuval a hétvégén a vértesboglári MTB Piknikre látogattunk el. 14 év alattiként, a 8 km-es rövidtávon indultam, Apa pedig kísérőként jött velem. A rajtnál beálltam az első sorba és jól tudtam startolni, így magam mögött hagytam a többi versenyzőt. Valószínűleg nem melegítettünk be eleget, mert kellett egy kis idő amíg belejöttem. A féltávtól kezdve már jobban éreztem magam és így tudunk is haladni, végül elsőként értem célba.
A másik megméretésünk az XCO kupasorozat csömöri állomása volt, ami ezúttal C2-us UCI rangot kapott, azaz számítani lehetett a nagy mezőnyre, illetve embert próbáló pályára. A futam a junioroknak ismét kombinációs verseny volt, azaz egy pump track és egy ügyességi pályán szerzett hibapontok számától függően késleltetve rajtoltak az XCO versenyen. 


Szerencsére csapatunk jól felkészült az ügyességi szekciókra és minimális hibával sikerült az XCO-n az első sorokból rajtolniuk. Külön kiemelném Pálinkás Tomit, aki a "kicsik" közül hibátlanul teljesítette az ügyességi és a pumpapálya feladatokat is.
Az XCO verseny már nagyobb szelekciót hozott a csapat soraiba. A rajtot követő hosszú, helyenként meredekebbre váltó emelkedőn hamar felborult a hendikepes rajtból adódó besorolás és kialakult az erő, állóképesség, mászástechnika meghatározta sorrend. A kanyargós lejtőkön, szűk ösvényeken már kevesebb lehetőség volt javítani, viszont a gyengébben lejtőzőknek visszaesni annál inkább. A pálya rövidsége miatt ezután körről-körre kialakult a végső sorrend is, mely csapatunk szempontjából vegyesre sikeredett.

U11-es korcsoportban Szőr Vajda Bence 8. helyen végzett, U13-as kategóriákban a fiúk fáradtabbak lehettek, mert önmagukhoz képest kicsit mérsékeltebb volt a tempójuk. Egressy Domonkos a 8., Szabó Csaba Dávid a 12., míg Pálinkás Tomi a 13. helyen végzett. A lányoknál Kata is kiengedett és a kezdeti jó helyezését egy kicsit alulmotiváltan adta át a többieknek és végül 5. lett, míg Bokros Csengének sikerült jobban hozni a formáját és a dobogó legfelső fokára állhatott.
Az U17-ben versenyző Zoboki Péter kategóriája 8., U19-es csapattársunk Takács  Balázs pedig a 9. helyén végzett.

Gratulálunk minden fiatal versenyzőnknek!


Junior edzés