Hazai pályán a juniorok

Június 1-jén az Eplény Bike Fest egyik programjaként megrendezett Bikemag Eplény Kupán, a junioroknak negyedik magyar kupafutamon versenyeztünk. A hazai pálya okán vártuk már ezt a futamot, viszont  az elmúlt időszak időjárása és a nehéz nyomvonal miatt azért nem volt annyira töretlen a kölykök lelkesedése. Ráadásul nem voltak valami fittek sem, mert a csapat nagy része a verseny előtti három napban erdei iskolában volt és széttúrázta/rohangálta a lábát.

fotó: Tamási Kerékpársport
A futam történéseit Bokros Manassé mesélte el:
Vasárnap reggel egy kis eső indította a napot, ami kitartott a bemelegítés alatt is csúszóssá téve a pálya füves lejtőit. Első rajtolónk Szőr-Vajda Bence volt, aki alig 9 évesen az U11 kategóriában hősiesen lenyomta két körös penzumát és kategóriája  9. helyén ért célba. Az időjárás és a pálya nehézségei ellenére a verseny után azért jókedvűen mesélte "élményeit" szüleinek.
A következő a népes U13 fiú, majd az U13-as lány futamok voltak, ahol érdekeltek voltunk. Fiaink közül Egressy Domonkos és Szabó Csaba Dávid nagyon jól kapták el a rajtot és a 3. ill. 5. helyen mászták meg a snowboard pálya emelkedőjét. Őket üldözte Pálinkás Tamás, aki egy kicsit beragadt a rajtnál, de ügyesen próbált felzárkózni a bolyra. A második körben is jól tartották magukat a srácok, azonban Tomiból sokat kivett a meredek, hosszú emelkedő és visszacsúszott a 11. helyre, melyen a célig már nem tudott javítani.


Dávid lendületét nem az emelkedők, hanem egy vízmosás törte meg a 2. kör lejtmenetében. A sípályára nagy tempóban kiérve, egy vízmosásban elakadt az első kereke és klasszikus "superman" pozícióban repült át a kormány felett. Szerencsére megúszta komolyabb sérülés nélkül és ezután érezhetően komótosabban hajtotta bicaját a célvonalig, melyen 9-ként haladt át. A nehézségek ellenére Tomi és Dávid is jól mozgott a bringán és a maguk mögé utasított ellenfeleket nézve ez idei legjobb kupafutam eredményük. Doma a jó rajtot követően egyenletes tempót hajtva az emelkedőn, magabiztosan lejtőzve a csúszós-sáros terepen szintén idei legjobbját hozta, pár másodperccel ellenfele mögött az 5. helyet szerezte meg.


fotó: Tamási Kerékpársport
A lányoknál Kiss Kata az első emelkedőn még a második helyen kapaszkodott Bokros Csenge nyomában, majd az óvatos lejtőzésnek és a kemény mászásoknak köszönhetően előbb soproni, később salgótarjáni versenytársa előzte le és végül kategóriája 4. helyén végzett. Csenge a szokásos majrézással állt a rajtvonalhoz, alig tudtam megnyugtatni, hogy nincs miért aggódnia, minden rendben lesz. Szerencsére a rajt pillanatában el is szállt minden félelme és nagy lendülettel ugrott neki a snowboard pályának, olyannyira, hogy első körét alig 10 perc alatt tudta le. Kicsit túl is hajtotta magát, ezért a második körre lazábbra vette a tempót , nehogy becsússzon valami bukfenc. Ezután szépen tartotta első helyét és magabiztosan nyerte korosztálya futamát.
 

Az U17-es fiúk között Zoboki Péter képviselte egyesületünket. Sajnos Pedrónak nem adta ki a vasárnapi verseny. Folyamatos váltóproblémákkal küszködött, majd igyekezvén lefelé behozni hátrányát, több alkalommal is perecelt. Végül tele harci sérülésekkel 11. lett kategóriájában.
Szintén technikai probléma hátráltatta Takács Balázs U19-es versenyzőnket, akinek nemes egyszerűséggel elszállt a teleszkóp szimmeringje az első körben és "beülve" szinte kezelhetetlenné tette gazdája kerékpárját. Balázs így kategóriája 8. helyén végzett.


Gratulálunk minden junior versenyzőnknek, szüleiknek köszönjük támogatásukat, a  szurkolóknak pedig a hangos biztatást!

Junior edzés