A mostoha körülmények között is helyt álltak a lányok

Az időjárás nem fogadott kegyeibe minket az ózdi xco futam hétvégéjén, egész szombat éjjel áztatta az amúgy is nedves pályát az eső,
így vasárnapra rendesen megfogyatkozott mind az indulók száma, mind a versenykedv. Tavaly még XCO kupafutamként szerepelt ez a verseny naptárunkban, idén viszont nem pályáztak erre a rangra a szervezők, így emiatt ill. a nagy távolság miatt nem is mozgósítottunk nagy erőket az eseményre.

Amiért mégis tiszteletünket tettük, Katával és Csengével, az volt, mert többé-kevésbé "útba esett". Csenge a nagymamánál nyaralt az alföldön és ezen a hétvégén hoztuk haza és ha már átléptük a Dunát, beillesztettük ezt a kitérőt. A lányok közben megbeszélték, hogy visszük Katát is - edzőverseny célzattal - ill. Kincső is elindulhat, ha lesz kedve, mert a szervezők U7-es kategóriát is indítottak. Csengének pedig azért tettem be ez a versenyt, hogy a kézsérülése miatti kihagyás és önbizalomvesztés után újra magára találjon és felvegye a ritmust az utolsó kupafutam előtt.
Az odaúton vasárnap reggel is szépen esett, de szerencsére a helyszínen már kezdett felszakadni a felhőzet és a nap is kisütött kisebb-nagyobb időszakokra.


Elsőnek Kincsőn volt a sor, hogy első versenyén kipróbálja magát. Nagyon izgatott volt, de örült, hogy Ő is megmutathatja végre magát. Uniszex futamukban nem csak együtt indultak, de együtt is lettek értékelve a fiúk és a lányok, szóval volt kihívás is számára rendesen. A rajtot követően ügyesen "kilőtt" és körről körre szépen egyre jobb helyen tekert és - bár az emelkedőn egy kicsit minden körben nyafogott ill. egyszer el is csúszott -, a lányok között elsőként ill. abszolút harmadik helyen ért célba.

 

Az U13-as lányoknál kisebb VKE-Nelson-os háziverseny alakult ki, ugyanis Csenge és Kata gyorsan elhúztak a többiektől és a fiúkkal meccseltek inkább edzésképpen. Végül Csenge elsőként, Kata pedig pár másodperccel mögötte, másodikként haladt át a célvonalon.
Gratulálunk a lányoknak sikeres szereplésükhöz!

Junior edzés

Csatlakozz a junior edzésekhez!


Veszprém
mtbsuli@gmail.com
+ 36 209 253 270

Balatonalmádi
almadibringasuli@gmail.com
+36 70 433 8113
Partnereink:
Beurer


Balatoni Bob


Sobri Jóska élménypark


Haribo