Dobogós helyezések - szinte - hazai pályán


A VERGA által megvalósított, Molnár Gábor nevét viselő kilátó átadó ünnepségének kísérőrendezvényére,
a Lugos-tető XCO-ra látogatott el utánpótlás csapatunk egy része.
A verseny közelsége illetve a pálya - XCO kupafutamokhoz képest - viszonylagos könnyűsége miatt szerettem volna elsősorban az egyre ügyesebbé váló, de versenyrutinnal még nem rendelkező ill. a kupafutamokra még nem felkészült "B" keret tagjaival indulni ezen a rendezvényen.

Így az "újoncok" közül Kiss Ádám, Hegedűs Csaba, Kovács Boldizsár és Ulbert Zsófi, míg a tapasztaltabb XCO versenyzők közül Kiss Kata, Bokros Csenge, Szabó Csaba Dávid és Zoboki Péter képviselte a VKE-Nelson junior csapatát.
A "kicsik" már izgatottan melegítettek, járták be a pályát és várták első rajtjukat, míg a nagyobbak gyakoroltak az ösvényeken vagy egymást méregették a rajt-cél területen.
A viszonylag rövid pályán több kört kellett megtenni az indulóknak, ezzel sok helyen adódott lehetőség a szurkolásra, fotózásra illetve a terep lejtői, emelkedői és kanyarjai hamar szétszórták a tömegrajt utáni gyerekkupacot.

Szerencsére a kijelölt nyomvonalon bőven volt lehetőség előzésre, így körről körre ki is tudott alakulni az ügyesség és erőnlét szerinti végső sorrend, melyre illetve gyerkőceink eredményeire igen büszkék lehetünk.


Az U11-es fiúk között Kiss Ádám bronzérmes lett, míg az U13-as fiúknál a dobogó mindhárom fokára VKE-Nelson versenyző léphetett fel, Szabó Csaba Dávid első, Hegedűs Csaba második, Kovács Boldizsár pedig harmadik helyezett lett.
U13-as lányok dobogójának tetejére Bokros Csenge, az U15-ös korosztálynak pedig Kiss Kata állhatott, míg szintén U15-ben Ulbert Zsófi ezüstérmes lett.


Zoboki Péter, U17-es juniorunk a felnőtt pályában ill. az ellenfelekben nagyobb kihívást látva inkább felnevezett magasabb kategóriába, ahol szépen megállta a helyét és utánpótlás csapatunknak- ezúttal felnőttek között - újabb ezüst érmet szerzett.


Gratulálunk!

Junior edzés

Csatlakozz a junior edzésekhez!


Veszprém
mtbsuli@gmail.com
+ 36 209 253 270

Balatonalmádi
almadibringasuli@gmail.com
+36 70 433 8113
Partnereink:
Beurer


Balatoni Bob


Sobri Jóska élménypark


Haribo