Ajka: edzés a Diákolimipára

Az internet megfelelő közösségi oldalait fürkészve nagyon gyors visszacsatolást nyerhetünk egy-egy munkánkról. Ez vagy megerősít bennünket, hogy valami jót találtunk ki vagy segítséget ad egy módosított irány kereséséhez.

Jelen esetben az előbbiről van szó, örömmel néztem a képeket, amin az ajkai gyerekek szerepelnek, akik a hétvégi Diákolimpiára gyakorolnak. Marczal Milán, az egyik lelkes (leglelkesebb?) apuka a helyi gyerekeknek szervezett és vezényelt egy technikai edzést.

Aki figyelmesen megnézi a fotókat, tehát nem csak az edzést, hanem a hátteret is, az láthatja, hogy városban, házak között zajlott az edzés. Néhány technikai elem és egy kevés kreativitás kell csak hozzá, hogy bárki rögtönözhessen egy technikai edzést a tömbház melletti parkban.

Túl sokáig nem ragoznám ezt a dolgot, csak a diákolimpia múltkori anyagában Benkó László, mountain bike utánpótlás válogatott szövetségi kapitány szavai közül idéznék egy mondatot:
"Az egységesség pedig az esélyegyenlőség miatt kell, így mindenki ugyanúgy tud rá készülni, és mindenkinek lesz már technikai tudása függetlenül attól, hogy milyen eredménnyel szerepel a diákolimpián."
Jó látni, hogy komolyan veszik és tényleg szeretnének majd egyszer jó bringások lenni. Ehhez pedig jól jött az alkalom, a Diákolimpia, hogy legyen motiváció a készülésre.

Hajrá!Update: A cikk megjelenése után nem sokkal kaptunk még egy videót is: