Minek triálozik egy mountain bike-os?

Aki egy kicsit többet foglalkozik a kerékpározással, az bizonyára találkozott már a triál fogalmával és már látta azt is, ahogy az alacsonyra tolt vagy épp nyereg nélküli kerékpárokkal mindenféle természetes és mesterséges terepakadályokon ugrálnak.
Aki nem tudná, hogy miről beszélek, az idézze fel magában azt a képet, hogy a városok sétálóutcáin mit művelnek a bringások. Igen, ők azok, akik akkorákat ugranak a kétkerekűikkel, amiket egy normális ember még kerékpár nélkül sem tenne meg.

Az alábbi videón is ez látható, amint a borosdnádasdi Baranyi Áron készített. Áron kiváló bringás, tavaly 15 versenyből mind a 15-öt megnyerte: hét hazai cross country verseny, a négy top maraton és még kettő külföldire is "futotta az idejéből".
A videóját "unaloműzés" címkével illette...

És hogy miért jó, ha valakinek ez az unaloműzés? Mert iszonyat jó versenyző lesz abból, aki így tudja kezelni a bringáját. Ahhoz, hogy a versenyeken is úgy helyezze a bringát, ahogy neki tetszik, nagyon hasznosak ezek az edzések.

Gondoljunk csak vissza a Bokros Manassétól származó korábbi írásra (Mi(ér)t sportoljon a gyerek?), amiben ő is több nemzetközi példát hozott arra, hogy milyen sokan BMX-esként kezdték. Ennek is az a szerepe, hogy a versenyzők már gyerekkorban elsajátítják a magabiztos kerékpárkezelést.

Aki egy kevés kis affinitást is érez magában, érdemes követnie Áron példáját: