Újabb hat érem a Bakonyból

A nyári kánikulában a Zirc melletti Szarvaskúton résztvevői csúcsot döntött a Nyugat Maraton Kupa második futama. A Veszprémi Kerékpáros Egyesület utánpótlás csapatából is többen részt vettek, mi több, dobogóra is állhattak.

Felföldi Viki (Mountain bike edző):
Van, akinek pihenéssel, semmittevéssel telik a nyár, de a VKE Nelson MTB suli „növendékei” az iskolaszünet ellenére is szorgoskodnak! És nem csak az edzéseken gyakorolnak, s gyűjtik a tapasztalatokat, hanem már a versenyrutint is kezdik magukba szívni!

Vasárnap a nagy meleg ellenére népes kis csapattal vettünk részt a Nyugat Maraton Kupa második állomásán Szarvaskúton.
Csütörtökön a gyerekekkel beszéltünk át pár dolgot mit-hogyan kell csinálni, hiszen még nem rendelkeznek akkora rutinnal, hogy zsigerből jöjjön minden a versenyen, szombaton pedig a szülőknek igyekeztem pár hasznos tanáccsal szolgálni e-mailben, mire figyeljenek a versenyt megelőző napon és a verseny napján.

Vasárnap 10 órára beszéltük meg a csoportos bemelegítést, s mivel a csapat túlnyomó többsége hobby távon indult, így kézenfekvő volt, h a bemelegítést az 5 km-es hobby távosoknak kijelölt körön tegyük meg. Ez jót tett a srácoknak is, hiszen aki eddig nem ismerte volna a pályát, még a verseny előtt végigmehetett rajta és láthatta, hogy nincs benne semmi ördöngösség.

A bemelegítést mindenki „csont nélkül” abszolválta, s még jutott idő a srácoknak egy kis folyadékpótlásra, a szülőkkel való csevejre, a befutó pályaszakasz tisztázására és megismerésére.
11 órakor aztán elrajtolt a rövidtáv, ahol Ádi képviselte egyesületünket és egy remek, dinamikus menettel be is húzta magának az 1. helyet U15-ös fiúk között.

11:15-kor rajtolt a hobby táv, ahol hatalmas örömömre U9-től U15-ig bezárólag minden korcsoportban képviseltettük magunkat! U9-es lányok között Anna remekelt és egy 2. helyezést zsebelt be, U11-ben Fruzsi lett 3., U13-ban Laura mindenkit maga mögé utasítva nem csak a korosztályát, hanem az abszolút női kategóriát is megnyerte, ugyanebben a kategóriában indult Andris is, aki a nagy meleget leküzdve sikeresen célba ért, s az U15-ös kategóriában Norbi is egy 1. helyet szerzett.

Sajnos a hobby táv versenyét nem láttam, mert rövidtávon magam is rajthoz álltam, de az eredmények magukért beszélnek!
Gratulálok mindenkinek, nagyon ügyesek voltatok lányok és fiúk!

Köszönöm a szülőknek a lelkes helytállást, s a gyerekek támogatását, nélkületek ezek az eredmények nem születtek volna meg!
További sikeres versenyzést kívánok kis csapatomnak még hosszú-hosszú évekig! ;)

Aki kedvet kap a bringázáshoz, azt pedig szeretettel várjuk az edzéseken!


A versenyről maguk a gyerekek is beszámolnak:

Fodor Anna élményeit apukája, Csaba írja le (Hobby táv, U9 - 2.hely):
Annának ez volt élete első MTB versenye. A rajtban már nagy volt az izgalom, de amint elindultunk megnyugodott egy picit. Három 5 km-es kört kellett abszolválnunk. Az első körben még ismerkedett a pályával, de így is sikerült két-három idősebb hobby indulót megelőzni a pálya végefelé a lejtmenetben... Hála égnek javarészt erdőben haladtunk, így kibírható volt a verseny, hiszen amúgy eszméletlen meleg volt... A második, de főleg a harmadik körben már azért így is elég jól elfáradt Anna, többször kellett neki kis lelki támogatás, meg persze energiaszelet... :) Rengeteg folyadékot is fogyasztottunk...
De végül is sikeresen abszolválta Anna a versenyt és sikerült a kategória 2. helyén végezni! :)
Itt szeretnénk külön köszönetet mondani Felföldi Vikinek a kifogástalan edzői munkájáért és hasznos tanácsaiért!
A Bányai család közösen teljesítette a távot, amiről András apukája, István írt beszámolót (Hobby táv, U13 - 5. hely):
Nagyon tetszett a hobby távnak kijelölt útvonal. A pálya változatos és gyors volt, a legnagyobb részén elég széles ahhoz, hogy előzni lehessen és a pályajelölések is jól láthatóak és egyértelműek voltak. Az külön jó volt, hogy a pálya nagy része az erdőben, fák árnyékában haladt.
A pálya lejtős részein  nagy hasznát vettük a MTB suliban tanult technikáknak, melyek alkalmazásával igen jó tempóban tudtunk lefelé ereszkedni.
Jó volt látni, ahogy a veszprémi  MTB suli "tanulói" bíztatják egymást és szurkolnak a másik sikeréjért. A közös edzések és versenyek lassan egy kis csapattá kovácsolják őket.
Remélem még sok  MTB versenyre tudunk együtt elmenni!

Trócsányi Laura (Hobby táv, Női abszolút - 1.hely):
Nagyon tetszett a maraton. Még a verseny előtt Felföldi Vikivel, az edzőnkkel bejártuk a pályát, átbeszéltük, hol kell meghajtani és hol lazítsunk. Az is sokat segített, hogy Viki megmondta mit együnk és mikortól pihenjünk a futam előtt. A táv jól indult, nagyon jól rajtoltam, sajnos a felvezető autó nem hagyta , hogy megelőzzem ezért lendületet vesztettem, de így is jó helyre sikerült helyezkednem. Nagyon jól esett a végén a sár és tetszett, hogy a pálya nagy része árnyékban haladt. Igaz az egyetlen hosszú emelkedő napon volt, de ennyi még belefért. Futam közben még egy kis csevegésre is jutott idő a ZKSE-s versenyzőkkel, szóval ez a futam klassz volt. Mindent megtettem azért,hogy jó helyen végezzek és meglepődtem, hogy az abszolút versenyt is én nyertem.  

Fülöp Ádám (Rövidtáv, U15 - 1.hely):
Nagyon jó volt a verseny, jó volt a pálya is. Viszont 1-2 helyen kevésbé jól látható helyen volt kirakva a jelzés. Viszont volt ahova embereket állítottak, hogy el ne tévedjünk. Nekem ez volt az első versenyem, szóval nincs mihez hasonlítanom, de összességében nagyon tetszett és főleg így, hogy nyerni tudtam nagyon jól éreztem magam.

Kozma Norbert (Hobby táv, U15 - 1.hely):
Vasárnap indultam a szarvaskúti futamon. A rajtszámom átvétele után tartottunk egy kis bemelegítést. A hangulat nagyon jó volt és vártam a rajtot. A kezdeti előnyömet sajnos hamar elvesztettem, mert négyszer leesett a láncom, de ha összesítettben nem is értem el jó helyezést, az U15-ös fiúk között nyertem. Nagyon jól éreztem magam!

Hobby táv:
Fodor Anna (U9 - 2.hely)
Barka Fruzsina (U11 - 3.hely)
Kiss Ádám (U11 - 4.hely)
Hebling Márton (U13 - 3.hely)
Kovács Boldizsár (U13 - 4.hely)
Bányai András (U13 - 5.hely)
Trócsányi Laura (U13 - 1.hely)
Kozma Norbert (U15 - 1.hely)

Rövidtáv:
Fülöp Ádám (U15 - 1.hely)

A teljes eredménylista elérhető a http://www.furgoncity.hu/page/1359/html/kupa.html oldalon.

Junior edzés

Csatlakozz a junior edzésekhez!


Veszprém
mtbsuli@gmail.com
+ 36 209 253 270

Balatonalmádi
almadibringasuli@gmail.com
+36 70 433 8113








Partnereink:




Beurer


Balatoni Bob


Sobri Jóska élménypark


Haribo