Cikk-cakk-cross

Februári első hétvégéjén, a téli szezon utolsó bringaversenyén, a váci cyclocrosson versenyeztek a kisebb - Csenge, Bori, Piru - és nagyobb - Böbe - lányok.

Bori - fotó: Konrád Attila
Bori és Piru anyukája, Böbe meséli el a hétvégét:

Mivel itt nem a szokásos korcsoportok vannak, az összes kislány - Csenge, Piru, Bori - egy kategóriában versenyzett. Nem is tudtuk, hogy Manóék is jönnek, így aztán ott örültünk nekik.

Piru megkapta a bicajom, sikerült bele nyeregcsövet találni, konkrétan pont az ő bicajáról, aminek rövid a nyeregcsöve, így megfelelően alacsonyra lehetett állítani az ülésmagasságot. Azt mondta, hogy egyáltalán nem zavarja sem az spd pedál sem a fordított hátsó váltó. Talán ettől, hogy tényleg megkapta a biciklim, vagy attól, hogy durcából amiatt, hogy egy kategóriában kell indulni a "nagyokkal", hajtott, mint a fene. Az első kör végén Bori előtt volt vagy 150 méterrel és nem tűnt nagyon fáradtnak. Bori viszont igen, egyrészt láttam az arcán, hogy teljesen kész van, másrészt a mozgásán is látszott, hogy fáradt. Nagyon pörgetett, mondtam is neki, hogy kapcsoljon már kicsit lejjebb és jobban combozzon, hogy haladjon, de visszaszólt, hogy "tudom, de azt nem bírom".
Piroska extrém technikával viszi felfelé a bicajt
Csenge szuperül ment, őt jó nézni is ahogy teker, meg nagyon elverte a kislány-mezőnyt. Még csak lépést sem tudtak vele tartani a többiek, Boripirut meg nem sok híján lekörözte.

Csenge élményeiről, apukája, Manassé mesél:
Csak felmérés jelleggel mentünk el. Gyakorlatilag egy FTP teszt volt Csengének, mert a versenyeket leszámítva nemigen tudok rávenni egy 13 éves gyereket, hogy maxon nyomjon min. fél órát.  A fiúkra tette egy darabig a kereket, majd beállt a negyedik fiú mögé tempóra és úgy is maradt. :-)
Viszont Piri szenzációs! Fülig érő vigyorral verte a nagyobbakat, fiúkat, a nővérét.
Respect, klassz kiscsaj!
Bori valahogy magára talált a harmadik körben és nekiállt Pirut utolérni, jött rá föl, de végül nem sikerült beelőznie. Szóval Piru lenyomta Borit. Ami még vicces volt, hogy a célnál nem volt teljesen egyértelmű az utolsó körre való kolomp, és a célnál való megállítás sem, mert Piru csak annyit hallott, hogy "szép volt kislány", ebből következtetett, hogy meg kell állnia, Bori meg elmondása szerint nem hallott semmit, hanem mint a felhúzós egér tekert tovább a célvonal után és csak ment-ment.
A lihegő Piru mellett is elment, aki ettől beijedt, hogy mégiscsak van még egy köre és kis várakozás meg körbenézegetés után nekieredt a nővérét befogni. Szóval nyomtak mind a ketten egy plusz ötödik kört, Bori azért, hogy Piru ne fogja be, Piru meg kergette Borit. Mint a libák, úgy kivoltak, mikor beértek a célba, Piru sírt, Bori meg nem kapott levegőt, majd nemsokára ki is hányta azt a fél zsíroskenyeret, amit megmagyarázhatatlan okokból magába tömött a célban. Hát, edzetlenek :). 

Viszont jó ötlet volt, hogy odaadtam Pirunak a könnyű bicajt, mert szegény megdöglött volna a lépcsőkön felfelé a 16 kilós csótányával.

Piru - fotó: Dávid Virág
Bori - fotó: Dávid Virág


Végül Piru 4., Bori 5. helyen ért célba, a licensz nélkülieknél Piru így 3. lett.
Én nyertem a szokásos anyamedve-kategóriát, ahol szintén szokás szerint nem volt mezőny. Egyébként nagyon kellemes kis verseny volt, szép az a váci liget. Nekem a pálya is nagyon bejött, jó gyors volt, a kanyarokat úgy csinálták meg, hogy amatőrök is viszonylag könnyedén be tudják venni. :)

Junior edzés

Csatlakozz a junior edzésekhez!


Veszprém
mtbsuli@gmail.com
+ 36 209 253 270

Balatonalmádi
almadibringasuli@gmail.com
+36 70 433 8113
Partnereink:
Beurer


Balatoni Bob


Sobri Jóska élménypark


Haribo