Egy igaz bringás mese

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer két kislány – az egyik tíz a másik tizenkettő -, akik egyébként ugyanolyan aranyos, de átlagos gyerekek voltak, mint hasonló korú társaik.  Na, de ez a két kislány egyszercsak bringás edzésre kezdett járni a Veszprémi Kerékpáros Egyesülethez. És láss csodát, kivirultak tőle! Mindig is szerettek bicajozni, de miután néhányszor igazi családi örömbringázásban vettek részt a Gulya-dombon, mókából elindultak a Veszprém Cross gyerekversenyén. Innentől nem is volt megállás.

Nem volt ám csodabringájuk, csak egy-egy mezei bicaj, de gyakorolni ez is tökéletesen megfelelt. Az edzések olyanok voltak, mint egy másfél órás szervezett játék. Szlalomozás, ügyességi feladatok, sok-sok nevetés, egymás biztatása… Szóval nem csoda, hogy a legnagyobb télben is heti két edzésen vettek részt. A foglalkozásokon rendkívül gyorsan fejlődtek és ez továbbvitte őket. A jó idő érkeztével otthon már az edzésmentes napokon is folyamatosan gyakoroltak.  Játékból pályát építettek, a szomszéd gyerekeket is bevonták a tréningbe.

A telefonon való pötyögést egyre inkább felváltotta a mozgás, már iskolába is bicajjal járnak. A kerékpáron magabiztosan mozognak és egyre ügyesebbek, tudják a határaikat és ami nagyon fontos, tudnak kerékpárral forgalomban közlekedni. A szülők nagy örömére egy jó közösségbe kerültek, szeretik az egyesületet, az edzőket, a klubtársakat és mindent, ami ezzel jár.

Jó tartozni valahová: Veszprémi Kerékpáros Egyesület

megjelent a Veszprémi7Nap 2016. április 20-i számában.

Junior edzés

Csatlakozz a junior edzésekhez!


Veszprém
mtbsuli@gmail.com
+ 36 209 253 270

Balatonalmádi
almadibringasuli@gmail.com
+36 70 433 8113
Partnereink:
Beurer


Balatoni Bob


Sobri Jóska élménypark


Haribo