Olasz sikerek Csengénél

Nagyszerű eredményekkel kezdte Bokros Csenge U15-ös versenyzőnk az idei olimpiai krossz szezont. Első két versenye felkészülési jelleggel az olasz XCO kupasorozat kora tavaszi futamai voltak, ahol Csenge bőven a várakozásokon felül teljesített.


Az Internazionali d'Italia Series versenyeinek nehézségét jól jellemzi, hogy a fiatal kategóriák pályájának nyomvonala, az épített akadályok az elit nyomvonallal azonosak és nem használnak könnyített, kerülő "chicken way"-eket, így technikailag nagy kihívás elé állítják a jövő bajnokait. A mezőny is népes, pl. az együtt rajtoló U15-ös fiú és lány versenyzők száma 100-120 fő, ennek köszönhetően nagy harc megy minden egyes pozícióért.
Mindezek miatt tökéletes felmérésnek és felhozó versenynek bizonyult mind a maser-i, mind a milánói futam, melyekről Csenge és apukája/edzője mesél:

 "Már nagyon vártam első olasz versenyem, mert kiváncsi voltam hogyan tudok helyt állni ill. azért, mert a Gaerne Trophy-ról készült tavalyi videókon láttam, hogy mennyire szuper pályát építettek a szervezők. Idén is kitettek magukért, volt sziklakert, ugrató-sorozat, szinte függőleges letörések, pumpa-szekció, döntött kanyar, meredek mászások.... Szóval nagyon élveztem. Számomra fontos, hogy technikailag kihívást jelentsen a pálya, akkor szórakozom igazán és érzem jól magam egy versenyen. Az emelkedők azért durvára sikeredtek, volt, amit csak küszködve tekertem ki és még az is nehezítette a versenyt, hogy gyakran nem lehetett előzni, bedugult a sok fiú versenyző miatt a pálya, mivel mi lányok hátulról rajtoltunk. Az 5. helyezésemnek is nagyon örülök és, hogy dobogóra állhattam egy ilyen nehéz futamon. Szóval, jó érzésekkel utazok a következő versenyre."


A maser-i versenyt követően a sorozat második futama a UCI C1-es besorolású Montagnetta di San Siro volt Milánóban, amin sok világklasszis versenyző is szerepelt és az elit férfiaknál és nőknél ennek megfelelően nagy csatákat láthattunk. A férfiaknál Nino Schurter és Marco Fontana meccselt a sprintbefutón, míg a  nőknél Jenny Rissveds magabiztodan nyerte a futamot.


A pálya is ehhez a színvonalhoz volt "beállítva", melyet a Milánó belvárosához közeli Monte Stella hegy parkjában alakítottak ki. A helyszín, a hírességek, a látványos pályaelemek és persze az olaszok kerékpározás-szeretete rengeteg nézőt vonzott a versenyre, akik fergeteges, világkupa-szerű hangulatot teremtettek.Csenge versenyéről édesapja/edzője beszél:
"A maser-i futam után nagy várakozással utaztunk a Montagnetta-ra, főként, mert még nehezebb pályára számítottunk az előzetes infók alapján. A pályabejáráson ez be is igazolódott. Első ránézésre sok technikai szekciónál magam is elbizonytalanodtam, hogy bíztassam-e Csengét a lendületes versenyzésre. A gyakorlás során azután megnyugodott bennem a szülő, látva, hogy Csenge milyen magabiztosan "ad be" minden akadályt, legyen az meredek, szűken kanyargós, gyökeres letörésekkel nehezített lejtő, gyors ugrató vagy a fából épített nagy rámpa-ugrató.
A futamukon is határozottan versenyzett, végig meccselt két olasz lánnyal, egyedül talán az utolsó kör utolsó emelkedőjén hibázott, amikor nem reagált elég gyorsan egy megindulásra és a lejtőt a harmadik pozícióban kezdte meg. Hiába volt a lejtmenetben ügyesebb, nem engedték beelőzni és a célegyenesben a sprintben már alkata miatt sem volt esélye legyőzni őket. Így ismét az 5. helyen végzett, ami most azért kiélezetteb volt, mint legutóbb és kis híján elcsípte a dobogó alsó fokát. Szóval most is tanult sokat és elégedetten utazhattunk haza."Junior edzés

Csatlakozz a junior edzésekhez!


Veszprém
mtbsuli@gmail.com
+ 36 209 253 270

Balatonalmádi
almadibringasuli@gmail.com
+36 70 433 8113
Partnereink:
Beurer


Balatoni Bob


Sobri Jóska élménypark


Haribo